26 helmikuuta, 2013

Kierti

Kierti ilahdutti minua muutamalla kivalla siivousliinalla, ja näitä olenkin nyt jonkin aikaa testaillut.

Kiertin perusajatuksena on, että tuotteet ovat pestäviä ja uudelleen käytettäviä kymmeniä ja taas kymmeniä kertoja. Tuotteen pitkä käyttöikä on aina kestävän kehityksen kannalta järkevää. Kierti käyttää etupäässä ekologisia materiaaleja, kuten bambua, hamppua, luomupuuvillaa, ja pellavaa. Kiertin tuotteet valmistetaan käsityönä aina kankaanpainosta tuotteen viimeistelyyn asti.

Bambu on loistava materiaali sillä se kasvaa nopeasti ilman kemiallisia lannoitteita ja sitoo kasvaessaan runsaasti hiilidioksidia. Kaksinkertaista kangasta oleva rätti on erittäin imukykyinen. Bambu on materiaalina luonnostaan antibakteerinen, mistä johtuen rätti ei märkänäkään toimi bakteerien kasvualustana, eikä ala helposti tuoksumaan tunkkaiselle.

Hamppu taasen on luonnostaan ekologinen kuitu, joka kasvaa vähällä  vedellä sekä ilman keinotekoisia lannoitteita ja torjunta-aineita sekin. Hamppu-puuvillainen liina on bambuista isompi ja ohuempi. Se kuivuukin aivan hujauksessa. Hamppu on bambun tavoin luontaisesti antibakteerinen materiaali.  Materiaali tuntuu käteen hieman karhealta, mikä takaa, että tästä tiskirätistä löytyy hankaustehoa.

Rätit kestävät 60 asteen pesun pyykinpesukoneessa, rättejä ei siis minun käsitykseni mukaan saisi desinfioida keittämällä.

Tähän mennessä olen testannut bambuista tiskirättiä sekä lattiapyyhintä. Hamppurättiä en ole vielä raaskinut ottaa käyttöön kun on tuo bambuinen ollut käytössä. Imukyky on todellakin erittäin tehokas ja rätit kuivuu todella nopeasti. Plussaa kivoista, pirteistä kuvioinneista! Erittäin tyytyväinen olen ollut molempiin!

4 kommenttia :

 1. Heippa
  mulla on ollut bambu-tiskirättejä käytössä ja pienen totuttelun jälkeen totesin oikein hyviksi ja kesti käytössä aika kauan. Pitäisikin hankkia uudet! Hyvännäköisiä kaiken lisäksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei oikeastaan edes vaatinut totuttelua :D Mä rakastuin näihin heti!

   Poista
 2. Nuo kyllä tuntuu ihanan laadukkaille, yhden tuommoisen sipulisen ostin messuilta kaverille lahjaksi.

  Ja hei, kiva kun vinkkasit tästä blogista tuolla toisen blogin puolella, niin pääsee taas seurailemaan sun juttuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiva kuulla että meikän jutut kiinnostaa! :)

   Poista